چرا رهبر برخورد نمی کند؟
#پاسخ_شبهات پیرامون رهبری معظم انقلاب اسلامی
متن #شبهه :
?حضرت علی در مقابل انحرافات و خلافکاری کارگزاران نظام در زمان حکومت خود برخورد میکرد و فقط به سخنرانی و تذکر و صدور حکم کفایت نمیکرد؛ خوب چرا امروزه رهبری در مقابل انحرافات مسئولین نظام برخورد نمیکند و فقط به سخنرانی و تذکر و صدور حکم اکتفا میکند؟ حفظ نظام مهمتر است یا پیاده کردن احکام خدا؟ پاسخ چیست؟⁉️
♻️پاسخ به شبهه :
آیا فکر میکنند که حضرت علی علیه السلام چه میکردند؟ همه جا شمشیر میکشیدند؟! این منطق اسلام نیست، منطق ساموراییها، امریکاییها و اسلام امریکایی و گروهکهای وابسته است.
بنا به فرمودهی امام خمینی(ره)، که خود فقیهی والامقام و بیبدیل بودند: «حفظ نظام از اوجب واجبات است». پس جدایی انداختن بین «حفظ نظام» و «اجرای احکام خدا»، معنا و مفهومی ندارد. مگر این که کسی اسلام را نشناسد و فقط بخواهد شعار مخالف بدهد.
قبل از امیرالمؤمنین علیه السلام، رسول الله (صلوات الله علیه و آله) میباشند که برای حفظ اسلام، ترویج اسلام، حفظ نظام، منافع اسلام و مسلمین و اجرای حدود و احکام الهی، یک جا میجنگیدند، یک جا صلح مینمودند و یک جا مذاکره میکردند. یک جا فرد خاطی، خائن و جنایتکاری را میبخشیدند و خانه او را خانهی امن اعلام میکردند (ابوسفیان)، یک جا حکم اعدام یک شاعره را صادر مینمودند. یک جا به حکم الهی حد جاری میکردند و یک جا به دلجویی تائب میرفتند … و البته سخنرانی و وعظ هم بسیار داشتند.
حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، بسیار برای احیاء و نجات اسلام شمشیر زدند، یک جا هم برای حفظ اسلام، اهانت و ضرب و شتم همسرشان که “سیدة النساء العالمین” بود را تحمل کردند یک جا همسرشان را شبانه تدفین کردند و صبح آن روز با شمشیر به بقیع رفتند و قسم خوردند که اگر نوک تیشهای به زمین بخورد، همه را از تیغ میگذارنند. یک جا، شب ناشناس، کیسه خرما به دوش بودند و برای یتیم اشک میریختند و یک جا خوارج را کاملاً نابود کردند و به بقیه نیز گفتند که این کار شما نبود، فقط من میتوانستم چنین کنم. یک جا با سپاه معاویه در جنگ صفین مقابله کردند یک جا هم به خاطر حفظ اسلام، در مقابل فشار یاران نادان خود برای پذیرش حکمیت سکوت کردند و چون آنها خارج از موضوع و مأموریتشان تصمیم گرفتند، زیر بار نرفتند. یک جا حد را با جدیت جاری میکردند و یک جا نیز به اقرار کننده عتاب میکردند که چرا نزد من شهادت میدهی تا مجبور شوم به تو حد جاری کنم …، و البته سخنرانی، خطبه، وعظ، نامه، صدور حکم عزل و نصب و … نیز بسیار داشتند.
✴️پس تبیین سیاستهای کلی نظام، با مقام ولایت است و تشخیص مصلحت نظام نیز بر عهدهی ولایت است و قطعاً صاحب ولایت احکام خدا را بهتر میداند.
#ولایت_فقیه نیز هم سخنرانی و وعظ دارد، هم نصیحت دارد، هم تبیین سیاستهای کلی نظام را دارد، هم در سطح گسترده عمل دارد، هم برخورد میکند، هم سکوت مینماید، هم تبیین میکند، هم دستورالعمل صادر مینماید، هم توبیخ میکند، هم صدور حکم عزل و نصب دارد و …،
✳️به چند نکتهی مهم باید توجه نمود:
۱. ولایت فقیه هیچ گاه خارج از چارچوب شرع و قانون اساسی و قوانین عمل نمینماید؛
۲. بر همین اساس، کشور نظاممند است و قرار نیست که رهبری تمامی نهادها، ارگانها، سازمانها، شهرداریها، بانکها و … را تعطیل کند، و خود به جای آنان کار اجرایی نماید؛
۳. ولایت فقیه، نیروهای خود جهت حفظ نظام و انجام حدود و احکام الهی را از آسمان نمیآورد، بلکه همین مردم (ما) را در اختیار دارد. پس گله به آنانی بر میگردد که اطاعت و اجرا نمیکنند، چنان چه حضرت علی علیه السلام نیز نسبت به بسیاری از یاران و کارگزاران خود گلهمند بودند.
۴. ولایت فقیه، چارچوبها را تعیین میکند، مصالح را تبیین میکند، دشمن را رصد میکند، تکالیف و حدود را در نظر میگیرد، رهنمود میدهد، برای دولت، ملت، انتخابات، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، روابط بینالملل و … شاخص میدهد …؛ و دیگران [از مسئولین و مردم] باید توجه و رعایت کنند، نه این که بیبصیرتی کنند، اهمال کنند، گمان کنند که این هم یک سخنرانی و وعظ است …، و وقتی کار خراب شد، بگویند: پس چرا رهبری کاری نکرده و نمی کند؟
۵. قرار نیست که تمامی تعاملات و تذکرات و توبیخ های رهبری با مسئولین مربوطه رسانهای و علنی شود، آن وقت که دیگر نظامی باقی نمیماند، منتهی مواضع خود را در سخنرانیها به صورت واضح و علنی میگویند تا هم مردم بدانند، هم رعایت کنند و هم آن دسته از مسئولین بیشتر مراقب باشند. [فتن]