سلامت جنسی در جامعه اسلامی
معرفی کتاب
کتاب سلامت جنسی در جامعه اسلامی، جلد اول (سلامت جنسی؛ چیستی، چرایی و چگونگی)
چکیده
«سلامت جنسي» واژه تازهاي است كه در سالهاي اخير، به حوزه موضوعات و مباحث جنسي وارد شده است و هنوز درباره معنا، مفهوم و گستره آن اتفاق نظر در ميان صاحبنظران وجود ندارد. «سازمان جهاني بهداشت» ، در سال 2006 م. «سلامت جنسي» را اين گونه تعريف ميكند:
بهرهمندي از آسايش جسمي، عاطفي، ذهني و اجتماعي در زمينه جنسي. سلامت جنسي صرفاً به معناي فقدان بيماري، ناتواني و ضعف نيست. سلامت جنسي نيازمند رويكردي مثبت و احترامآميز نسبت به روابط و تمايلات جنسي و همچنين امكان برخورداري از تجارب جنسي ايمن و لذتبخش است؛ تجاربي فارغ از اجبار، تبعيض و خشونت. براي دستيابي به سلامت جنسي و حفظ آن بايد حقوق جنسي تمام افراد جامعه محترم شمرده شده، و برآورده شود.
در دهه اخير، «سلامت جنسي» در جهان اهميت فراواني يافته است تا آنجا كه امروزه موضوع «سلامت جنسي»، يكي از اولويتهاي «سلامت همگاني» به شمار ميآيد. در سال 2010 م. «انجمن جهاني سلامت جنسي» (WAS) با هدف پيشبرد آگاهي درباره سلامت جنسي، براي اولين بار، ۴ سپتامبر (برابر با 13 شهريور) را به عنوان «روز جهاني سلامت جنسي» در سطح جهاني معرفي كرد كه اين امر نيز نشاندهنده اهميت موضوع يادشده است.
از سوي ديگر، با پيچيدهتر شدن روابط و رفتارهاي جنسي در جوامع انساني، نياز به مداخلات مبتني بر دانش براي آگاهسازي، اصلاح نگرش و پيشگيري و درمان بيماريهاي مرتبط از اهميت روزافزوني برخوردار شده است. اين موضوع به ويژه پس از گسترش بيماري ايدز در جهان اهميت بيشتري يافته است.
البته بايد توجه داشت كه امروزه سلامت جنسي مانند ديگر جنبههاي سلامت، تنها به نبود بيماري يا اختلال عملكرد گفته نميشود، بلكه هماهنگي و سازگاري جنبههاي جسمي، عاطفي، عقلاني و اجتماعي امور جنسي در انسان را نيز در برميگيرد. همچنين سلامت جنسي با سلامت باروري رابطه تنگاتنگي دارد و براي داشتن نسلي سالم و شايسته بايد به آن توجه كرد.
مهمترین سرفصلهای جلد اول کتاب «سلامت جنسی در جامعه اسلامی با تأکید بر نقش رسانه ملی» به این شرح است:
فصل اول: مفاهيم و اصطلاحات
فصل دوم:نظريه جنسي اسلام
فصل سوم: ناهنجاريها و آسيبهاي جنسي در ايران
فصل چهارم:اصول، مباني و راهكارهاي تحقق سلامت جنسي در جامعه اسلامي
فصل پنجم:رسانه ملي و سلامت جنسي
در جلد دوم این کتاب نیز، مجموعه گفتوگوهای انجامشده با کارشناسان به تفکیک 9 حوزه تخصصی ارائهشده است.
كتابنامه
نویسنده: ابراهیم شفیعی سروستانی - 1343
عنوان: سلامت جنسی در جامعه اسلامی، جلد اول (سلامت جنسی؛ چیستی، چرایی و چگونگی)
تهیهکننده: اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه
مشخصات نشر: مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما، اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه، 1395
برای مشاهده متن کامل این کتاب بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show/id/2656