از شیر کوهستان تا شهید خندان
شهید مهدی خندان در سال ۱۳۴۰ش در روستای «فاران» از توابع لواسانات کوچک همزمان با روز عاشورای حسینی چشم به جهان هستی گشود.
اولین صدائی که شنید، نوحه و فراق عاشقان ثارالله (ع) در عزای مولای خود بود. مهدی، دوران ابتدائی را با موفقیت به پایان رساند و در سن ۱۰ سالگی همراه پدر به کار کشاورزی پرداخت و گاهی اوقات برای انجام مراسم مذهبی و مداحی اهل بیت (ع) به مسجد محل میرفت.
خندان در سال ۱۳۵۷ش موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته فنی اتومکانیک شد. با اوجگیری انقلاب اسلامی در صف مبارزان روحالله (ره) قرار گرفت و با پخش اعلامیهها و رسالههای حضرت امام (ره)، انزجار خویش را نسبت به رژیم سفاک پهلوی اعلام نمود، مرد مبارز کوچک هنرستان «دکتر ناصری» پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در نهاد مقدس جهاد سازندگی مشغول خدمت شد و برای مدتی نیز در حزب جمهوری اسلامی فعالیت نمود.
مهدی در تابستان سال ۱۳۵۹ش بهعنوان عضو فعال بسیج به پادگان امام حسین (ع) رفت. او با اتمام دوره آموزش، راهی کردستان شد. با آغاز جنگ تحمیلی، مهدی ۶ ماه در جبهه غرب ماند، سپس به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و مدت ۴ ماه به حفاظت از بیت امام (ره) پرداخت. آنگاه به جبهههای جنگ حق علیه باطل بازگشت و برای مدتی، فرماندهی گردان و جانشینی تیپ عمار از لشگر ۲۷ محمد رسولالله (ص) را بر عهده گرفت.
دلاوریهای مهدی در کردستان باعث شد، مردم به او لقب «شیر کوهستان» را بدهند. در خردادماه سال ۱۳۶۱ش بههمراه حاج احمد متوسلیان به لبنان رفت. خندان چندین مرتبه مجروح گشت، اما هربار مصممتر از همیشه به میادین نبرد بازمیگشت. سرانجام سردار دلاور ایران اسلامی مزد سالها نیایش خود را از خدا گرفت، و در روز اربعین حسینی مصادف با بیست و نهم آبانماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در عملیات والفجر ۴ در ارتفاعات «کانیمانگا» در سن بیست و دو سالگی بر اثر اصابت گلوله تیربار دشمن بعثی به جمع شاهدان روز محشر پیوست.
منبع:نرم افزار روزنگار شهدا