افشای توطئهی کودتای پایگاه همدان
مسئلهی افشای توطئهی کودتای پایگاه همدان -پایگاه شهید نوژه- بود؛ آن[جا] هم، افشای توطئه به وسیلهی یک افسر نیروی هوایی شد؛ یک افسر جوان خلبان نیروی هوایی -که من بعدها در دوران جنگ آن افسر را دیدم که جانباز هم شده بود- سحر، تقریباً نصفشب، آمد پیش من در منزل ما و گفت که یک چنین قضیّهای است و بنا است [کودتا کنند]؛ ما هم باور نمیکردیم؛ این جوان نصفشب خودش را -حالا داستانش مفصّل است- به اینجا و آنجا، به در و دیوار زده بود که شاید بتواند دستش برسد به امام، به امام خبر بدهد؛ نشده بود، به او گفته بودند برو پیش فلانی؛ آمد پیش من و گفت که قضیّه این است.
خسته، افتاده، کوفته، ترسیده، آمد، من هم عناصر اطّلاعاتی را احضار کردم، به آنها گفتم این جور دارد میگوید؛ رفتند همان روز [پیگیری کردند]. یعنی فردای آن روز قرار بود کودتا در تهران عملیّاتی بشود، یک جوان نیروی هوایی خنثی کرد همهی اینها را.
اینها چیزهایی است که جزو تاریخ ما است؛ متأسّفانه تاریخ انقلاب و تاریخ حوادث و نقشآفرینیهای عجیبی که در این انقلاب شده، برای خیلیها ناگفته و ناشنفته است.
۱۹تیر، سالگرد خنثیسازی کودتا در پایگاه هوایی شهید نوژه
بیانات رهبر معظم انقلاب، ۱۳۹۷/۱۱/۱۹
رسیدن به عرفان کامل
علامه طباطبایی رضوانالله تعالی علیه:
«برای رسیدن به عرفان کامل دو راه و دو مکان بیشتر وجود ندارد:
یا در حرم اباعبدالله الحسین
یا در مجلس اباعبدالله الحسین علیهالسلام»
گریه بر مصائب حسین بن علی(ع)
پیامبر اکرم صلّیاللّه علیه وآله خبر شهادت و مصائبی که آقا اباعبدالله علیه السلام دچار آن می شود را به حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها داد ، خانم گریه شدیدی کرد،
عرض کرد: پدر جان این مصائب در چه زمانی رخ می دهد؟
فرمودند: در آن زمان که من و تو و علی در دنیا نیستیم. گریه حضرت زهرا سلام الله علیها شدیدتر شد و گفت: پدر جان ، پس چه کسی برای حسین من گریه خواهد کرد؟
پیامبر فرمود: فاطمهجان زنان امتم بر زنان اهل بیت، و مردانِ ایشان بر مردان اهل بیتم گریه خواهند کرد ، و هر ساله هر گروهی پس از دیگری عزاداری را تجدید می کنند.
هنگامی که روز قیامت فرا رسد، تو زنان امت ، و من هم مردان آنان را شفاعت خواهیم کرد. هرکس که در مصیبت حسینم گریه کند ، ما دست او را می گیریم و به بهشت میبریم
فاطمه جان هر چشم قیامت گریان است مگر آن چشمی که در مصیبت حسین من گریه کند …
عرفان و معنویت در حماسه عاشورا
قضیهی عاشورا و کربلا میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظهی اوّل تا لحظهی آخری که نقل شده است با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعدهی لقای الهی و همان روحیهی دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظهی آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا جنگ و حماسه است اما وقتی شما به بافت اصلی این حادثهی حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان و معنویّت هست.
بیانات حضرت آیتالله خامنهای ۱۳۷۶/۰۹/۱۳
به گوش نبودن عامل محرومیت
امام حسن(ع) بعد از صلح در خطبه ای خطاب به معاویه و برخی از مردم کوفه در باب عمل به قرآن و سنت نبوی فرمود:
«اگر مردم سخن خدا و رسول او را به گوش مىگرفتند، آسمانْ باران خويش را به آنان مىبخشيد و زمين بركتش را به ايشان عطا مىكرد و هيچ دو شمشيرى در اين امّت - به نزاع - ردّ و بدل نمىشد و تا روز رستاخيز، مردم از طراوت زمين بهره مىبردند.»
شیخ طوسی،طوسی، الامالی، ص566.